NYHETER

Nya italienska influenser i Vasastan – Systerhotell till Hotel Diplomat och Villa Dagmar öppnar i exklusivt town house

Pressmeddelande Stockholm, 28 augusti 2023

Ett personligt och exklusivt boutiquehotell med känslan av ett italienskt town house tar form intill Tegnérlunden i centrala Stockholm, där Norrmalm och Vasastan möts. Boutiquehotellet med planerad öppning tidig höst 2024, blir ett systerhotell till Hotel Diplomat och Villa Dagmar.

Vid lummiga Tegnérlunden genomgår 60-talsbyggnaden i hörnet av Teknologgatan 2/Tegnérlunden 8 en ombyggnation och förvandling. Arkitekt Per Öberg färdigställer det nya boutiquehotellet som beräknas slå upp dörrarna tidig höst 2024. Fastigheten, Barnhusväderkvarnen 22 (uppförd 1966), som tidigare rymde Hotell Tegnérlunden omvandlas nu till ett exklusivt boutiquehotell som ska föra tankarna till Italien, med uttryck som inspirerats av ett generöst tilltaget Milano-inspirerat town house.                                                           

Det nya hotellet kommer att erbjuda 103 gästrum och sviter många med fantastisk utsikt över Tegnérlunden, en restaurang och cocktailbar. Hotellet får även ett spa, gym, boulebana och ett Chambre Séparée/konferensrum. Hotellets internationella miljö och atmosfär skapas av Anna Cappelen, delägare, tillsammans med dottern Pauline Cappelen, som hämtat inspiration från sina resor från framför allt Italien och Milano.  Huvudansvarig projektledare är delägaren Sune Malmström.

–Vi har tagit med oss kunskapen, hantverket, vårt DNA och det familjära från våra andra hotell och applicerat detta med nya format – allt för att förverkliga vår vision om ett italienskt town house. Det är väldigt roligt att få driva verksamhet i en, för oss, ny del av Stockholm och vi hoppas att det ska bli ett nytt spännande tillskott i Vasastan för vistelse, mat, dryck och umgänge.

– Anna Cappelen och Sune Malmström, arbetande delägare i Hotel Diplomat och Villa Dagmar