TIDIGARE UTSTÄLLNING

Sonya Campos Jadersten

Hotel Diplomat bjuder in till utställningen ”Mysteries” av Sonya Campos Jadersten. Utställningen visas från 12 maj till 15 augusti 2022 i Galleriet på Hotel Diplomat, Strandvägen 7c, Stockholm.

”Mysteries”
När konstnären tittar på öknen ser hon former av kvinnokroppar, med känsliga, levande och monokromatiska färger, som utgör en atmosfär av tystnad, respekt, begär, ljus, skuggor och mysterier. Öknen med sin varma och förföriska dimma påminner oss om önskningar och romanser.

Om Sonya Campos Jadersten
Bildkonstnären Sonya Campos Jadersten är brasiliansk, med europeiska rötter från södra Brasilien. Sonya är en självlärd konstnär från en mycket ung ålder, hon studerade i São Paulo-Brasilien: teckning, målning, konsthistoria, fotografi, skola för konst, scenkonst, pedagogik, marknadsföring och journalistik. Hon bodde med sin man mellan Abu Dhabi och Paris och gick även på konstverkstaden vid Louvren Abu Dhabi. I Paris fördjupade hon sina studier och deltar i ateljéer och workshops på Louvren, på ”Académie la Grande Chaumière” och studerade franska vid Alliance Française. I Frankrike satte konstnären upp sin ”Atelier” och deltog i Vernissage på Carrousel du Louvren – Paris – med sitt olja på dukverk ”Baianas”.
Den känsliga blicken på det ”vackra” fick henne att inse och beundra mer intensivt formerna och färgerna, förutom att rita och måla började konstnären att fullända sig själv i fotokonsten, hennes verk är sanna konstverk eftersom hon använder bomullspapper, konst och ram med syrafri skumskiva, vilket gör hennes fotograferier till verkliga konstverk. Hon bor för närvarande mellan Frankrike och Brasilien, där hon också har en solig atelier, ytterligare förbättrar sitt konstnärliga ”know-how” i Paris, besöker museer, utställningar, vernissager och bidrar till att berika hennes kunskaper om konst, kultur, historia, design och fotografi .