Tre exklusiva restauranger på Östermalm

På anrika Östermalm finns det ett generöst utbud av kulinariska upplevelser. Stadsdelen är känt för sina exklusiva restauranger, anrika fastigheter och vackra sevärdheter. Här har vi listat tre restauranger med enastående kvalitet som du absolut inte får missa när du vill åt det där lilla extra.

 

Rolfs kök

Tegnérgatan 41, Norrmalm/Östermalm

Traditionellt och nytänkande

Rolfs kök lever efter filosofin att det ska vara enkelt med hög kvalitet. Med öppet kök kan du följa kockarna förvandla säsongens råvaror till ett kulinariskt hantverk. Här är även inredningen en av Sveriges mest omtalade restauranginredningar. I restaurangen är alla ingredienser noggrant utvalda med närliggande producenter, för att förföra besökarna med en kulinarisk upplevelse. Rolfs kök erbjuder även en minst sagt gedigen och ovanligt rik vinlista med över 800 olika viner från världens alla hörn.

 

Sturehof

Stureplan 2, Östermalm

Modern samlingsplats på Stureplan

Sedan starten 1887 har Sturehof varit en självklar samlingsplats i centrala Stockholm. I en livskraftig pulserande miljö erbjuder brasseriet en modern tolkning av en kulinarisk upplevelse. Med svenska influenser och egenproducerade råvaror kan du räkna med en sensationell måltid. Deras meny uppdateras dagligen och erbjuder ett brett spektra inom fisk och skaldjur och även nya säsongsbaserade rätter. En lyxig skaldjursplateau kombinerat med ett glas champagne går sällan fel.

 

Hotel Diplomat

Strandvägen 7 C, Östermalm

Med stor passion för gastronomi och viner

Vackert belägen vid Nybrokajen ligger Hotel Diplomat. Med en filosofi som grundar sig i säsongsbetonad nordisk matlagning, där köket hämtar inspiration från hela världen. Den gemensamma nämnaren är att råvaran alltid står i centrum. Menyn speglar en internationell exklusiv hotellrestaurang och innehåller både egna nytolkningar av klassiska rätter samt modernare anrättningar.

Hotel Diplomat erbjuder även à la carte brunch på lördagar och söndagar.

Boka bord eller boka rum. Varmt välkommen!