Enastående och unika barer på Östermalm

På eleganta Östermalm finns det ett generöst utbud av förträffliga barer och exklusiva restauranger. Denna omtyckta stadsdel är geografiskt stor och lockar en bred publik med unika barer som sträcker sig från att behärska mixologins svåra konst till att erbjuda sensationella klassiker i en attraktiv miljö. Här listar vi tre av våra favoriter på Östermalm.

 

Andy’s Cocktailbar

Strandvägen 7C, Östermalm

Elegant tillflyktsort för den kräsne

Andy’s Cocktailbar – uppkallad efter en av dess tidiga stamgästerna, Andy Warhol. Andy’s som ligger på Hotel Diplomat är enelegant och intim tillflyktsort för den kräsne och sparsmakade gästen. Baren är ett idealisk gömställe mitt i på Östermalm om du vill fly omvärlden och glädjas under några timmar i Andy’s förtrollande atmosfär. En stimmig oas och Stockholmarnas förlängda vardagsrum för inspirerande möten och förföriska cocktails, se till att prova någon av signaturdrinkarna Andy’s Martini, Jacky!, Mama-Cayo, Spicy-Loma eller vår absoluta  favoritdrink ABSO-F******-LUTELY.

Hotel Diplomat serverar även frukost, lunch och middag, varje dag i veckan.

Boka bord eller boka rum

 

Dagges 

Nybrogatan 25-27, Östermalm

Det bästa av Medelhavsländernas vinkulturer

Dagges vinbar på vårt systerhotell Villa Dagmar är ett säkert kort när du vill njuta av ett glas vin från världens mest eftertraktade vinregioner eller uppleva vin med inspiration taget från Medelhavsländernas fantastiska vinkulturer. Dagges erbjuder en avslappnad och livlig vinbar med högt i tak där du både kan njuta av dryck och mat.

På Dagges guidar passionerade sommelierer dig genom hela kvällen oavsett om du vill njuta av en klassiker eller prova något nytt. Idén bakom deras omfattande vinlista är hämtad från ”Sommeliers guide to exploring new wines”, med minst 90 viner på glas och med denna stora variation på vinerna så finns det garanterat något för alla. Varje månad fokuserar Dagges även lite extra mycket på en specifik vinregion. Slå dig ned baren, på uteserveringen eller i soffan och njut av musiken, gästerna och den livliga atmosfären. 

Dagges erbjuder även en exklusiv vinprovning, för dig som vinälskare eller för dig som helt enkelt vill fördjupa sig i vinets häftiga värld.

Boka vinprovning ← 

 

Artilleriet

Artillerigatan 13, Östermalm

Ett artilleri av nyskapande cocktails med prisade bartenders

På Artillerigatan 13 på Östermalm hittar du restaurang Artilleriet och den anspråkslösa cocktailbaren Stjärtilleriet. Här finns tillräckligt med plats för både hungriga och törstiga gäster. För den som vill njuta av ett glas finns en omfattande lista med viner och drycker. Glöm inte heller att bläddra i den kreativa cocktailmenyn, där du hittar massor av klassiska cocktails och nydanande cocktails som du förmodligen aldrig har hört talas om. Varje tisdag är det dags för deras uppmärksammade jazzkvällar med liveband som livar upp kvällen med ljuv livemusik. 

Artilleriet är även ett hundvänligt ställe som till och med erbjuder en speciell hundmeny för din fyrbente vän. Jackpot för både dig och människans bästa vän.